Hozzávalók: házilag készített gnocchi, mártáshoz: 3 ek. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 ek. liszt, 1/2 dl tej, 1 ek. tejföl, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, 5 dkg. reszelt sajt, 5 dkg. bacon/vagy egyéb szalonna/
Elkészítése: Elkészítettem a mártást: olajat megforrósítottam amibe tettem az apróra fölvágott hagymákat kicsit sütöttem majd rászórtam a lisztet egészen kicsit együtt pirítottam . Ezután ráöntöttem a tejet és hozzátettem a tejfölt elkevertem ezután szórtam bele a petrezselymet és a reszelt sajtot sóztam borsoztam mikor a sajt elolvadt besűrűsödött akkor levettem a tűzhelyről. Kifőztem a tésztát a szokásos módon és ebbe a mártásba szedtem ki összekevertem. A bacont apró darabokra vágva megsütöttem. Tányérra kiszedve a tésztát tetejére szórtam a szalonnát. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Finom lehet! És még a gnocchit is te készítetted. :) Ügyes vagy! :)
Elképzelem mennyire finom lehet! Jó is lenne holnapi ebédre:-)
Elhiszem, hogy nagyon finom!!!
Okki köszi!
HajniZoli finom volt, sajnos felajánlani már holnapra nem tudok!:-))
Vicuska köszi!
Imádom a gnocchit! Viszem ezt a receptet, az tuti :)
Megjegyzés küldése