Hozzávalók: / 6 db -hoz/ 25 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 0,8 dl tej, 0,8 dl víz, 1 dkg. margarin, 1 mk. só, 1 tk. méz.
😊
Elkészítése: A tejet és a vizet egybeöntöttem és meglangyosítottam a mézet és az élesztőt beletettem elkavartam. A sót a liszttel elkevertem majd az élesztős keverékkel összegyúrtam. A margarint pici darabokban dolgoztam hozzá a tésztához. Letakarva hagytam 1/2 órát pihenni majd ismét átgyúrtam és most 15' pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán hosszúkás hengerré formáltam és feldaraboltam egyenként formáltam tetejét felvert tojással megkentem és szezámmaggal beszórtam. Egy ollóval átlósan bevágtam még a sütőt bekapcsoltam a tészta pihent. Előmelegített sütőben az / alsó részre edénybe vizet tettem/ 200 fokon 20' sütöttem. 😋
Jó étvágyat!.
5 megjegyzés:
Nagyon szeretem a császárzsemlét, jó, hogy felraktad! Nekem a formázással szokott gondom lenni, nem vagyok valami ügyes, de lehet, hogy most őszi szünetben mégis nekiveselkedek... :-)
De jó, nem kell vacakolni a formázással, s így is egész helyesek a zsömlék!
Guszta, és finom zsömlét sütöttél, Éva! Ugszintén az a lekvárral töltött kuglóf is nagyon finomnak néz ki!
Nekem is muszáj lesz nekilátni! :-))Ez annyira finomnak néz ki! :-))
Dominika örülök hogy tetszik! Így nagyon egyszerű.
Gerdi örülök hogy kedvedrevaló,köszi!
Elisabeth köszönöm!
gionetta köszi!
Megjegyzés küldése