2013. november 16., szombat

Tökfőzelék rántott tojással és kolbászos hamis fasírttal

                                                                                 
Hozzávalók:  Tökfőzelék blogomon már szerepel. Rántott tojáshoz: 2 db tojás, 1 mk. mustár, 1 mk. tejföl, csipetnyi só, kevés őrölt bors, panírhoz: liszt, tojás, prézli olaj a sütéshez.
Elkészítése:  Keményre főztem a tojást, majd hosszában kettévágtam  sárgáját kikapartam. A sárgájához tettem a mustárt, tejfölt, sót és az őrölt borsot elkevertem és visszatöltöttem a tojás üregébe. Ezután paníroztam lisztbe, tojásba prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem.  Nagyon finom!
                                                                              *
Most készítettem először ezt a kolbászos hamis fasírtot  férjuramnak a főzelék mellé!
Hasonlóan mint az egyszerű hamis fasírtot csak most volt itthon kevés füstölt kolbászom/ kb.8 dkg/ ezt apróra fölvágtam és ezt is hozzá kevertem a masszához és úgy sütöttem ki. Sikert aratott ízlett férjuramnak! Természetesen azért én is megkóstoltam  ízlett nekem is!(a kistányéron lévő a kolbászos hamis fasírt)
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

gionetta írta...

A tojás nagyon izgalmas, a fasírozott meg nem is hamis, hanem delux, így felturbózva. Nagyon meg kóstoltam volna! :-))

Csigabige írta...

Jó ötlet, rántott tojással még sosem ettem. Viszont a főzelékből hiányolok egy kis kaprot :)

Gonda Hajnalka írta...

Jaj kapor vagy anélkül...de jó hogy eszembe juttattad!!!
Szép estét!

Adrienn írta...

Kedves Éva, nézz majd be hozzám, vár ott rád agy kis meglepi :)

Katalin írta...

Finom lehetett ez a tojás a főzelékhez! Sajnos még nem ettem ilyet :)

Éva írta...

gionetta köszi, a tojás is és a hamis fasírt is nagyon fincsi volt.Miért nem szóltál küldtem volna:-))
Csigabige próbáld ki nagyon finom. Köszi hogy szóltál az hogy nem írtam kaprot technikai malőr volt, de pótoltam.
Flóra köszi!
Adrienn köszönöm szépen.
Katalin nagyon finom!