Hozzávaló: 15 dkg. parizer, 10 dkg. sajt,/liszt, tojás, prézli/, krumpli: petrezselyem, vöröshagyma,só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Kicsit vastagabbra vágattam a parizert két szelet közé egy lapsajtot tettem és így paníroztam be majd forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Krumplit a szokásos módon készítettem. A megfőtt krumplit leszűrtem és abban az olajban amiben sült a parizer /csak leszűrtem/ , apróra vágott vöröshagymát és petrezselymet szórtam kevés ideig dinszteltem és a ráöntöttem a krumplira.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Remek lehet ez a parizel. :)
Ilyet én is gyakran csinálok, hol parizerrel, hol pizzasonkával.
Először azt hittem, hogy elírtad, mert helyesen pariser (ami németül azt jelenti, hogy párizsi), de aztán a Google-ban láttam, hogy É-Magyarországon ezt a felvágottat parisel-nek mondják.
A lényeg az, hogy egyszerű, gyors, s mégis finom.
Szeretem, bár nagyon régen ettem már. Egyszerű és nagyon finom étel! :)
Évi köszi finom volt!
Endre Sinka nem is gondoltam volna hogy ez az egyszerű fölvágott ilyen "gondot okoz" a leírásával. Már más is jelezte hogy javítsam ki biztos elírtam? Az ízén mit sem változtat a leírása én is nagyon szeretem.
Hankka az igazság az hogy én azért nem mindegyiket szeretem csak azt ami nem túl fűszeres.
Megjegyzés küldése