Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre tej,(bögrém 2 dl.) 2 db tojás, pici só, 1 tk. vaníliacukor. Olaj a sütéshez.
Elkészítése: A tojás sárgáját a sóval vaníliacukorral és a tejjel jól összekevertem. Ezután tettem hozzá a lisztet amivel szintén elkevertem, végül a tojás fehérjét amit felvertem kemény habnak és óvatosan beleforgattam a masszába. Kisebb palacsintasütőben sütöttem pár csepp olajat tettem a tészta alá. Az én töltelékem: 2 kocka csokit lereszeltem és 1 mk. fahéjjal elkevertem ezzel szórtam meg a tésztát, férjuram maradt a hagyományos sárgabaracklekvárnál ! Kicsit vastagabb mint a szokványos palacsinta , de nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nagyon szépen tálaltad, és fincsi is lehet!
Nyami:)
Fincsi lehet! :)
Katalin köszi finom volt!
Kati örülök hogy tetszik!
Csigabige finom volt!
Ugye, hogy finom? :-D
Örülök, hogy jók a tapasztalataid ezzel kapcsolatban.
M@rti köszi az ihletet és persze a receptet! Nagyon finom!
Megjegyzés küldése