2014. március 19., szerda
Fahéjas keksz
Hozzávalók: 24 dkg. liszt, 1 tk. sütőpor, 2 tk. őrölt fahéj, 10 dkg. cukor, csipet só, 1 tojás /sárgája tésztába fehérje kenni/, 2 ek tejszín/most tejfölt használtam/, 15 dkg. vaj.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrtam .Hengert formáltam belőle alufóliába pakoltam és hűtőbe tettem 1 órát pihenni. Ezután 1 cm. szeletekre vágtam a tetejét pohár aljával kicsit benyomtam majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem . Tetejét tojás fehérjével megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem.Nagyon finom omlós keksz hasonló mint a kókuszos!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Szeretem a fahéjas sütiket. Egy nagyon egyszerű és finom kekszet sütöttél. A kókuszos meg a kedvencem!:-))
Kedves Éva, gratulálok a gyönyörű unokáidhoz!!!
Szeretem az ilyent!
Ide érzem az illatát!
Köszönöm Évikém!
És micsoda illata lehetett sütés közben! :) Finom! :)
tücsi hasonló az ízlésünk akkor mert én is nagyon szeretem fahéjast is és a kókuszost is! Köszönöm!
Marti Martinelli örülök hogy szereted!
Emőke akkor kicsit "potyáztál"? Egészségetekre!
Hankka nagyon kellemes az illata és igen finom volt. Tettem el fém dobozba kis unokámnak és nagyon ízlett neki is!
Megjegyzés küldése