Mikor kivettem a sütőből |
Itt már kihűlve kóstolásra készen! |
1,5 dl víz
l dkg. élesztő
3 dkg. vaj
1 dl tejföl
1 tk. só
- 1 ek. olaj dagasztásnál,
3 dkg. vaj kenéshez.
Elkészítése: Az élesztőt kevés
langyos vízben elkevertem majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam az egy evőkanál olajat rácsurgattam a tésztára és 10' pihentettem. Ekkor bedagasztottam az olajjal együtt a tésztát és letakarva 50' pihentettem. Enyhén lisztes deszkára borítottam ahol átgyúrtam és kerek formára kinyújtottam. Négyfelé vágtam a tésztát és egyenként kicsit oválisra formáztam majd megkentem az olvasztott vajjal és feltekertem kiflit formáltam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol még 1/2 órát pihentettem. Sütőt előmelegítettem 200 fokra a kifliket vízzel megspricceltem és betettem a sütőbe a tepsi alá edénybe vizet tettem és 30' sütöttem.Nagyon finom nagy kiflik lettek!
Ui: Amin változtattam :én friss élesztőből készítettem és kicsit rövidebb ideig kelesztettem(Utólag jöttem rá hogy kellett volna rá sót szórnom, bár nekem csak egyszerű konyhasóm van.)
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek. Én margarinnal és piros arannyal kenném meg, és úgy enném uzsira. :)
Gyönyörűek lettek!
Szép hétvégét nektek kedves Éva!
Évi köszi örülök hogy tetszik! Legközelebb küldök kóstolóba :)
Katalin köszönöm!
Megjegyzés küldése