Hozzávalók:5 db tojás, 1/2 liter házi tej, késhegynyi fahéj , 2 ek. cukor, 1 ek. mazsola.
🐇
Elkészítése: A tojásokat egy magasabb falú edénybe ütöttem fel, kicsit összekevertem . A tejet feltettem főni és hozzá öntöttem a tojást ízesítettem állandóan keverve felforraltam.Addig főztem még előbb kisebb csomókba áll össze a túró majd a savó teljesen elválik. Ezután szűrőkanálba tettem egy összehajtogatott gézlapot amibe öntöttem összefogtam szorosan és fakanalat szúrtam át rajta és olyan edényre pakoltam amiben tudott lecsepegni. Másnap óvatosan kiborítottam belőle egy tálkába és hűtőbe pakoltam.Nagyon finom így kissé édesen, de kifogom próbálni sós változatban is! Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Te is készítettél? Tegnap láttam Ottisnál, meg azelőtt is számtalan helyen, de enni még nem ettem. Pedig nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lehet...
Már tavaly én is nézegettem, csak nekem kicsit macerásnak tűnik... vagy rosszul gondolom? Pedig olyan finom! Nagyon szép Nálad.
Gerdi Végre sikerült nekem is elkészítenem. Már ettem és nagyon ízlett.Most elsőre elkészítettem az édeset, de már a sós fűszeres is elkészült mind a kettő finom!
Gabriella egyáltalán nem macerás próbáld ki nagyon finom!
Ugye, milyen finom?! :) Nálunk is készül minden évben, húsvétkor elmaradhatatlan a sonka és a kalács mellől! :) Sósan még nem próbáltam, az enyhén édeskés változatát nagyon szeretjük! :)
Hankka örülök hogy ismered és szeretitek. Most hogy már elkészítettem a sós változatát is elmondhatom hogy mindkettő nagyon finom!
Megjegyzés küldése