Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 10 dkg. mazsola, 25 dkg. porcukor, 10 dkg. liszt, 1 cs sütőpor, 5 dkg. dió, 5 dkg. tört étcsokoládé, 5 dkg más aszalt gyümölcs,/nekem pár szem aszalt szilva és áfonya volt/
🌲
Elkészítése: Langyos vízbe áztattam a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket kb.1,5 órára. Ezután szűrőbe tettem ahol lecsöpögött és a szilvát apróra feldaraboltam. A tojásfehérjét kemény habbá vertem közben a porcukrot adagoltam hozzá. A lisztbe szórtam a sütőport hozzá tettem az aszalt gyümölcsöket a feldarabolt diót és csokoládét összekevertem az egészet. A cukros tojásfehérjébe óvatosan belekanalaztam a lisztes keveréket és átkevertem az egészet majd egy nagyobb hosszúkás sütőformát sütőpapírral béleltem és ebbe öntöttem bele a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon 50' sütöttem. Rácsra borítva hagytam kihűlni. Ezután szeleteltem és porcukorral szórtam le.Forrás:Vidék íze ( havonta megjelenő újságból)
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése