Hozzávalók:
2 db tojás
17,5 dkg porcukor
2,5 dkg méz
20 dkg. sárgarépa
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
csipet só
1 mk fahéj
5 dkg. margarin
Elkészítése:( 18 cm formában sütöttem) A sárgarépát lereszeltem tálba tettem, mézet és a margarint kicsit megolvasztottam és ráöntöttem összekevertem. Tojást a porcukorral felvertem és ezt is ráöntöttem a répás keverékre elkevertem, a maradék száraz anyagokat külön összevegyítettem majd az előzőekben összekevert masszához tettem és ezzel is összekevertem. A formát sütőpapírral béleltem és ebbe öntöttem a tésztát amit előmelegített sütőben 170 fokon 55' sütöttem. Tűpróba után kivettem a sütőből és hagytam teljesen kihűlni. Kettévágtam és megkentem sárgabaracklekvárral. Nagyon finom!
4 megjegyzés:
Már meg is van a hétvégi ötlet a sütihez! :o))) Köszi!!!
Jó döntés volt répatortát sütnöd! Mi is nagyon szeretjük!
Mutatós és bizonyosan finom, a tetején a porcukor szórás olyan kecses!Köszönöm Évikém, egyszer én is elkészítem, most beírom a süteményes könyvembe....
Jaj,de nagyon guszta. Szívesen ennék belőle.
Megjegyzés küldése