Hozzávalók
3 dkg margarin
25 dkg finomliszt
1,25 dl tej
3 dkg cukor
1/2 cs vaníliacukor
1,5 dkg élesztő
2 db tojássárgája+1 kenéshez
reszelt citromhéj
csipet só
*
Elkészítése:Meglangyosítottam a margarint. A lisztet tálba öntöttem mélyedést tettem a közepébe ebbe öntöttem a langyos tejet kétféle cukrot, élesztőt, tojássárgáját reszelt citromhéjat és a margarint. Bedagasztottam a tésztát és 35' pihentettem. Közben 3 db tojást 5' főztem kihűtöttem megtöröltem és olajos papírtörlővel bekentem. A tésztát enyhén lisztes deszkára borítottam ahol átgyúrtam és ezt a mennyiséget én 4 felé vágtam .Egyenként rudakat sodortam majd félbehajtottam és megsodortam összecsíptem a tészta végét és fonat közepébe nyomtam hogy legyen a fészeknek alja.Sütőpapírral borított tepsibe tettem a fészek közepébe tettem a tojást és még 15' pihentettem.A negyedik tésztadarabból briós csináltam. Tojássárgájával megkentem a tésztát úgy hogy a főtt tojáshoz ne érjen hozzá mert akkor megbarnul sülés közben. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. (A tepsi alá edénybe vizet tettem.) Sütőből kivéve hagytam még 10' pihenni a tepsin ezután pakoltam tálcára. Nagyon finom!
Ui: Ezt a receptet Nők lapja Konyha c.újság 2004. tavasz és 2010.márciusi számában is megtalálható!
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Ez az újság nekem is megvan. Azt hiszem ez a kalács van a címoldalon is.
Még nem sütöttem meg, mindig volt helyette valami más. :)
Eri Ka érdemes megsütni mert nagyon finom. Jó régen halogatom én is most a játék kedvéért sütöttem meg de csak ajánlani tudom kipróbálásra!
De szép húsvéti hangulatú!
Annyira gusztusos.....egészen biztos, hogy ki fogom próbálni! Nagyon ügyes vagy!
Milyen szépek lettek. :) Adtál egy jó ötletet Húsvétra. :)
Milyen szépen fénylik, nagyon ízléses az egész kép, a recept is jól érthető= Évi♥ köszönöm a receptet és az élményt is, puszillak
Megjegyzés küldése