Hozzávalók:
1 kg paradicsom
20 dkg cukor
1 cs. lekvárzselésítő
1 mk. só
1 mk .őrölt chili
bazsalikom
*
Elkészítése: Paradicsomot megmostam kettévágtam karalábévájóval kiszedtem a magját és a húsát feldaraboltam. A paradicsomhoz tettem a bazsalikom kivételével mindent és összekevertem. Tűzhelyre tettem ahol forrástól számítva 20' főztem ekkor levettem hozzátettem a bazsalikomot és az egészet turmixoltam. Előzőleg odakészített üvegekbe öntöttem amit lezártam és 5'-re a fejére állítottam majd vissza.
Mindenféle befőttet még melegen betakargatok és csak másnap teszem szabaddá és dekorálom az üvegét:)
Forrás: Nők lapja Konyha újságból ahol dupla mennyiség szerepelt a receptben de mivel most készítettem először így fél adagból próbáltam ki. Rántott karfiol mellé ajánlották de szerintem bármilyen sültekhez vagy akár sült krumplihoz is finom lehet mártogatósnak!
Mindenféle befőttet még melegen betakargatok és csak másnap teszem szabaddá és dekorálom az üvegét:)
Forrás: Nők lapja Konyha újságból ahol dupla mennyiség szerepelt a receptben de mivel most készítettem először így fél adagból próbáltam ki. Rántott karfiol mellé ajánlották de szerintem bármilyen sültekhez vagy akár sült krumplihoz is finom lehet mártogatósnak!
Téli napokra !
1 megjegyzés:
Finom lehet, főleg hogy erős :-)
Megjegyzés küldése