Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
10 dkg BL 80
10 dkg teljes kiőrlésű
1,5 dkg élesztő
só
2 evőkanál vegyes mag
tej+víz keveréke kb.2 dl
1 evőkanál olaj
Elkészítése: Tálba öntöttem a kimért különböző lisztet és a magot összevegyítettem. Kevés langyos folyadékban pici cukorral elmorzsolt élesztővel kanálka liszttel felfutott az élesztő amit a liszthez öntöttem sót tettem hozzá és a többi folyadékkal bedagasztottam a tésztát az olajat csupán a dagasztás végén tettem hozzá természetesen ezt is jól beledolgoztam a tésztába. Kicsit pihentettem a tésztát majd ismét dagasztottam.Ezután egy 20 cm átm.fém tálba sütőpapírt tettem és ebbe tettem bele a megformázott tésztát letakarva kelni. 45' után a tészta tetejét bevágtam majd még 10' pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 220 fokra. Sütőzacskó belsejébe vizet spricceltem és ebbe tettem be edénnyel együtt a tésztát a zacskót lezártam és sütőbe tettem. 220 fokon 45 ' sült ekkor kivettem a sütőből zacskót levettem edényből kiemeltem a sütőpapírral együtt és tepsire tettem majd vissza a sütőbe még 15' sülni. Mikor elkészült kivettem a sütőből és vízzel lespricceltem ! Örülök hogy kipróbáltam ezt a módszert mert eddig általában annyira világosak voltak a kenyereim! Nagyon finom lett ! / Kisült kenyér súlya: 55 dkg /
Jó étvágyat kívánok!
2 megjegyzés:
Ilyen zacskós megoldást még nem próbáltam...de tény, hogy nekem sem igazán szép "pirultak" a kenyereim. Lehet, hogy legközelebb én is kísérletezem ezzel a megoldással.
aranyos fodorka érdemes kipróbálnod látod tapasztalatból mondom hogy sokkal jobb és szebb lett! Minden kenyerem átsült még eddig de sajnos a külseje általában hóka:)
Megjegyzés küldése