Hozzávalók: birsalma, cukor, pici őrölt fahéj, citromhéj, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése: Birsalmát megpucoltam felszeleteltem leöblítettem. Edénybe tettem 2 evőkanál cukrot pici fahéjat pár csepp citromlevet is szoktam beleönteni hogy ne barnuljon és egy darabka citromhéját. Felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte és addig főztem még az alma puha lett. Ekkor tejfölbe kevertem a lisztet kevés vízzel hígítottam és ezzel a habarással sűrítettem be a birsalmát. Forraltam egyet rajta és már készen is volt! Nagyon -nagyon finom! ( Jól kiegészítette a mai ebédemet kis adag krumpli és hús volt.)
*Van pár kedvenc mártásom ilyen a sóska és a meggy de most ezzel a birsalmával bővült a kedvenceim köre!!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
No, ezen csodálkozom, hogy egy magadfajta 'konyhatündér' nem ismerte a birsalma mártást ! :-) Nálunk nagy kedvenc volt és számomra az ma is. És mi is mindig krumplival és sült/főtt húsokkal ettük.
aranyos fodorka ne csodálkozzál mert valóban sem a szülői házban sem saját háztartásomban ezt a mártás eddig nem kóstoltam. Birsalma kompót gyakran volt és van de ezt most készítettem először és nagyon ízlik.Ma is csináltam:-)
Megjegyzés küldése