2023. szeptember 15., péntek

Somogyi galuska

Mikor megláttam ezt a receptet itt  nagyon megtetszett   és gyorsan  el is  készítettem😊.Egyszerű  és finom👌


Hozzávalók: tésztához: liszt, tojás, só kevés víz, egyéb hozzávalók: kenyérszalonna, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, pirospaprika .( Mennyiséget nem írtam, ízlés szerint   adagolva!) 

🌼

Elkészítése: Tálba  készítettem a tészta hozzávalóit. Feltettem főni a vizet kevés só hozzáadásával. A tészta hozzávalóit összekevertem és a forrásban lévő vízbe szaggattam  mikor  megfőtt leszűrtem és félretettem. A szalonnát apró kockákra vagdaltam amit kisütöttem pörcöt félretettem. A szalonna zsírjába tettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kicsit pirítottam ezután belekevertem  a tejfölt  kevés pirospaprikát  kevertem hozzá és a nokedlit ehhez  öntöttem  összeforgattam. Végül a tetejére szórtam a pörcöt és azt is kevés pirospaprikával szórtam be.😋

Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

Ircsi írta...

Vittem, és alkalomadtán elkészítem. Kellemes hétvégét!

Éva írta...

Ircsi sok sikert hozzá és váljon egészségedre! Nagyon szépen köszönöm neked is kellemes hétvégét kívánok !

teller-cake írta...

Jól hangzik, nem ismertem. Egészségedre! :-)

Éva írta...

teller-cake köszönöm.

Katalin írta...

Ezt én sem ismertem, de nagyon finom lehet, a füstölt szalonna mindennek nagyon jó ízt ad 😊. Kicsit talán hasonlít az osztrák galuskához, azon azt hiszem sajt is van. Azt már rég elterveztem, hogy megcsinálom, de mindig várat magára....

Éva írta...

Katalin nagyon finom nekem legalábbis nagyon ízlett. Lehet ha lett volna itthon sajt én is kipróbáltam volna de szerintem a tejfölöshöz annyira nem is hiányzott.

aranyos fodorka írta...

Én se ismertem ezt a variációt, de mert tészta-kedvelő vagyok, biztos, hogy ki fogom próbálni !

Éva írta...

aranyos fodorka nekem is most ez az első de biztos hogy gyakran készítem mert nagyon ízlett. Sok sikert, váljon egészségedre!