Hozzávalók: tésztához: 14 dkg liszt, 14 dkg margarin, 1 db tojássárgája, 1 evőkanál víz, csipet só. töltelék: 3 tojás + a tésztából kimaradt fehérje, 17 dkg cukor, 3 dkg kakaópor, 5 dkg darált dió.
🌸
Elkészítése: Tészta hozzávalóit összegyúrtam és kétfelé vettem. egyik tésztát kinyújtottam vékonyra és egy kisebb tepsibe sütőpapírt tettem erre tettem rá a tésztát. Elkészítettem a tölteléket. cukrot a tojások sárgájával kikevertem majd a kakaóport és a darált diót is hozzákevertem és végül a tojások fehérjét kemény habnak felvertem így kevertem a kakaós krémbe. Ezt kanalaztam rá a kinyújtott tésztára majd a másik darab tésztát is kinyújtott állapotában ráborítottam a krémre villával megszurkáltam és az előmelegített sütőbe tettem ahol 200 fokon kb. 20' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni csak ezután vágtam fel apróbb kockákra! A sütemény nagyon finom!
❇Jó étvágyat kívánok !
7 megjegyzés:
Mindig találsz valami különleges finomságot, erről a sütiről még nem hallottam. Viszem a megsütni listámra :)
..és én miért nem sütöttem meg? ;-) Remekül hangzik!
Valóban jól hangzik! El is mentettem gyorsan :o)
Vicuska tudod? aki keres talál:-)) Nagyon finom váljon egészségetekre!
teller-cake látod, látod Te sem vetted észre?
Timi örülök hogy tetszik, egészségetekre!
Diós-csokis,atyaég!!!♥ Örülök, hogy megtaláltad, megsütötted és köszönöm, hogy közzé tetted!♥Nagyon ígéretes a töltelék kombó;-)
Köszi, hogy leírtad Éva! Kb. 20 éve sütöttem többször, aztán 15 éve a lányom elköltözött és elkérte - sohavisszanemadomra - kedvenc szakácskönyvemet, F. Nagy Angéla: A család szakácskönyvét. Így hiába is akartam megsütni, bár a 14 dkg-ra emlékeztem, de hogy mi-mennyi-hogyan, arra már nem.
Valóba nagyon finom, még egyszer köszi.
Emőke nagyon finom remélem kipróbálod?:-)) Egészségetekre!
undercover örülök hogy ezután nincs akadálya annak hogy ismét süsd meg!Szeretem ezt a szakácskönyvemet mint a Horváth Ilonáét kezdő két könyvem amit már salátásra lapoztam de még mindig van látod olyan amit nem próbáltam ki! Egészségedre!
Megjegyzés küldése