Hozzávalók:
2-3 db burgonya
só
3 evőkanál liszt
kisebb vöröshagyma
3 dkg húsos szalonna
3-4 evőkanál tejföl
1 evőkanál zsír
🌸
Elkészítése: Megpucoltam majd apró kockákra vágtam a krumplit és felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá. Mikor már puhára főtt összetörtem a vízzel együtt majd apránként szórtam hozzá a lisztet és közben kevertem /mindvégig a tűzhelyen volt az edény alacsonyabb hőfokon/. Szalonnát csíkokra vágtam megsütöttem , pörcöt kivettem a zsírból. Szalonna zsírjához tettem még egy kanál zsírt( ez lehet akár sertés vagy kacsa zsír is) felforrósítottam és előzőleg megtisztított felkockázott vöröshagymát megdinszteltem benne. A lisztes krumplis masszából kanállal nagyobb galuska formát vettem ki és a hagymás zsírban megsütöttem mindkét oldalát. Egyszerre több adagot is lehet sütni az edényben. Tányérra szedve a megsült dödölléket tejföllel locsoltam meg és szalonna pörcöket tettem a tetejére! Nagyon finom laktató étel!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Finom lehetett, egyszerű de nagyszerű étek :-) Szeretem ezeket a régi, vidéki ételeket, sokszor jobbak mint a komplikált, modern receptek....
Katalin valahogy én is hasonlóan gondolom!Köszi!
Megjegyzés küldése