2017. január 11., szerda

Dödölle tejföllel és szalonnával

Előző nap főzött  és megmaradt krumpli felhasználásához ideális recept! Nálam is ebből készült most azért lett ilyen kis mennyiség de nekünk elégséges volt!
                                                                             

Hozzávalók:
 2-3 db burgonya
3 evőkanál liszt
kisebb vöröshagyma
3 dkg húsos szalonna
3-4 evőkanál  tejföl
1 evőkanál zsír
🌸
Elkészítése: Megpucoltam majd apró kockákra vágtam a krumplit és felöntöttem annyi vízzel ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá. Mikor már puhára főtt  összetörtem a vízzel együtt majd apránként szórtam hozzá a lisztet és közben kevertem /mindvégig a tűzhelyen volt az edény alacsonyabb hőfokon/. Szalonnát csíkokra vágtam megsütöttem , pörcöt kivettem a zsírból. Szalonna zsírjához tettem még egy kanál zsírt( ez lehet akár sertés vagy kacsa zsír is) felforrósítottam és előzőleg megtisztított felkockázott vöröshagymát megdinszteltem benne. A lisztes krumplis masszából kanállal nagyobb galuska formát vettem ki  és a hagymás zsírban megsütöttem mindkét oldalát. Egyszerre több adagot is lehet sütni az edényben. Tányérra szedve a megsült dödölléket tejföllel locsoltam meg és szalonna pörcöket tettem a tetejére! Nagyon finom laktató étel!
Jó étvágyat  kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, egyszerű de nagyszerű étek :-) Szeretem ezeket a régi, vidéki ételeket, sokszor jobbak mint a komplikált, modern receptek....

Éva írta...

Katalin valahogy én is hasonlóan gondolom!Köszi!