Hozzávalók: tésztához: 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej, 1,5 dkg élesztő. Töltelék : nyers alma megreszelve párolva cukorral fahéjjal. Nálam most almadzsem/házi amit hasonlóképpen készítettem.
Elkészítése: Tésztához: kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kis cukorral és liszttel elkevertem hagytam felfutni. Liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt a felfutott élesztőt és a tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam kelni kb. 45'. Ekkor enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és kinyújtottam négyzet alakúra. A tésztát gondolatban háromfelé osztottam ennek a középső részébe tettem a lekvárt majd a két szélét ujjnyi csíkokra bevágtam. Ezeket a tészta csíkokat hajtogattam a lekvárra felváltva a két oldalról. Sütőpapírral bélelt formába tettem ahol még 15' pihentettem majd tejjel átkentem. Előmelegített sütőben 220 fokon 25' sütöttem. Hagytam rácson kihűlni majd szeleteltem. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Nagyon szép lett, csodás ötlet az almatöltelék bele.
Gyönyörű lett Éva, és nagyon finom lehet!
teller-cake köszi!
Maria köszi finom volt!
Megjegyzés küldése