Márti kezdeményezésére és Gasztropajti -Hajdu István László emlékére indult ez a külön forduló ! Gasztropajti sajnos már nincs köztünk! Blogjában most nézelődtem először, sok finomságot érdekes információt és családi történetet lehet olvasni humoros köntösben. Több receptjét kiválasztottam ezek közül most ezt a salátát készítettem el!/ Gasztropajti ennél a bejegyzésénél megjegyzi hogy kedvencei egyike a bab!/ Kevesebb mennyiségből kis változtatással készítettem el!
Hozzávalók: 20 dkg vörös bab, 1db lila hagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, szárított kapor, oregánó, 1 gerezd fokhagyma só, őrölt bors, ételízesítő.
🌸
Elkészítése: Konzerv babot használtam így csak leszűrtem. Joghurtot a tejföllel kikevertem majd fűszereket /amit ízlés szerinti mennyiségben lehet használni/ tettem bele ezzel is összekevertem végül a megtisztított felkarikázott hagymát ,összezúzott fokhagymát és a leszűrt babot tettem és átforgattam az egészet. Hűtőbe tettem kicsit hogy az ízek érjenek össze majd jött a kóstolás! Nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Sajnálom, hogy elment gasztrotársunk. :(
Az étel viszont csodás! Nekem is van babom otthon. :)
Évi ha van babod akkor érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!
Hú, ez fantasztikusan finom lehet!!! Kösziiii!!!
Ezt én is ki akarom próbálni, nagyon megnyerő! :)
Timi érdemes elkészíteni mert nagyon finom, egészségetekre!
marisz57 örülök hogy tetszik, köszi!
Megjegyzés küldése