2017. február 15., szerda

Kolbászos, hagymás, sajtos pizza

Fél adagból készítettem, nagyobb család  ezt a mennyiséget duplázhatja!
                                                                                    
Hozzávalók: tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos víz,  feltét: 1 evőkanál olívaolaj, 2 dl tejföl, felkarikázott kolbász, 1 db vöröshagyma, reszelt sajt.
                                                                           
Elkészítése:  Kimért liszthez tettem a sót, bazsalikomot, olívaolajat rámorzsoltam az élesztőt és bedagasztottam a langyos vízzel. Letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután tepsire tettem a tésztát elegyengettem  majd megkentem a tejfölben elkevert olívaolajjal  rápakoltam a kolbászt aminek a tetejére tettem a megpucolt felkarikázott hagymát.Tetejét beszórtam reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tettem ahol 210 fokon 20' sütöttem.  Nagyon finom !
 Jó étvágyat!


5 megjegyzés:

teller-cake írta...

Küldhetnél nekem ebédre egy nagy szeletet, nagyon guszta...

Évi - Ízek és utazások írta...

Csábító! Nagyon szeretem én is a házi pizzát. :)

Éva írta...

teller-cake nyissad ablak fénypost.küld! Köszi!
Évi köszi!

Monika írta...

Kösziiiii! Elmentettem : megsütöm-remélem.:)A kg-okra meg fütyülök.:)

Éva írta...

Mamka egészségetekre! Nem hiszem hogy sok kalória lenne benne?