Hozzávalók:tészta: 9dkg liszt, 2,5 dkg porcukor, 6 dkg vaj.karamell réteg: 8 dkg puha karamella, 1,5 dkg vaj,csoki bevonat: 5dkg tejcsokoládé ( ebből a mennyiségből 20 db lett)
Elkészítése: Tésztához valókat összegyúrtam majd kinyújtottam 3 mm vastagra. Kerek formával /5 cm átm./kiszaggattam , ezután a tésztát sütőpapírral borított tepsibe pakoltam majd előmelegített sütőben 180 fokon 10' alatt megsütöttem. Mikor teljesen kihűlt a tészta akkor készítettem el a karamellás részt. Feldaraboltam a karamellát amit a vajjal együtt tűzhelyen alacsony hőfokon felmelegítettem. Ebből a masszából kiskanállal pakoltam a kekszekre kicsit elegyengettem/ ha kenés közben sűrűsödve lehet kicsit ismét melegíteni/. Gőz fölött megolvasztottam a tejcsokoládét és ezt is kanál segítségével csurgattam a karamellára. Ezután hagytam megdermedni. Nagyon finom!
Jó nassolást !
3 megjegyzés:
Milyen jó, hogy megláttam nálad. Elkerülte a figyelmemet Zsuzsánál, pedig milyen jó kis keksz. :)
Nagyon szép lett Éva, örülök, hogy ízlett neked is.
Okki örülök hogy tetszik, köszi!
teller-cake köszönöm a receptet!
Megjegyzés küldése