Hozzávaló:
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
60 g zabpehelyliszt /teljes kiőrlésű liszt
50 g kefir
1 evőkanál kókuszzsír/ vaj
1 tk. szódabikarbóna
só, oregánó, bazsalikom
fokhagyma -granulátum/ fokhagyma reszelve
Elkészítése: Hozzávalókat összekevertem /fűszerek ízlés szerinti mennyiségben/ sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem ahol kb. ujjnyi vastagra elsimítottam. Előmelegített sütőbe tettem ahol 170 fokon 20' sütöttem ekkor kivettem a sütőből tetejét megkentem házi fűszeres paradicsom szósszal és ráraktam ami éppen található volt a hűtőben rápakoltam egy felkarikázott vöröshagymát végül sajtot reszeltem rá és visszatettem sütni még 15'. Türelmetlenül vártam hogy kellő hőmérsékletre hűljön és tudjam kóstolni:) Nagyon finom ! (Laktató mégis könnyed!)
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
De jól hangzik, én vevő vagyok egy próbàra. :-)
Hasonlót én is készitettem, sajnos nekem nem jött be - érzett a túró és nekem nem passzolt a sós feltét ezzel a túróizzel...
teller-cake köszi, szerintem nem fogod megbánni:) Egészségetekre!
fenci azt nem tudom hogy a recepted mennyiben hasonlított erre, de én nem éreztem ezen külön a túrót!
Megjegyzés küldése