Hozzávalók:
20 dkg liszt
6 dkg cukor
12 dkg vaj
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam és vékonyra kinyújtottam ezután kerek 4,5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam. Fele mennyiség közepébe kisebb kiszúróval lyukat csináltam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 10' sütöttem. Mikor kihűlt lekvárral/ házi banános szilvalekvárral/ kentem meg a sima süteményt és a lyukast tettem tetejére porcukorral szórtam meg.
Nagyon finom!
-Ui: Bár a recept nem írta de kénytelen voltam 1 evőkanál tejfölt tenni a tésztába mert nem akart összeállni!
Jó étvágyat !
3 megjegyzés:
Ezek szerint már gyerekkorod óta tart a sütés szeretete, így nem csoda, hogy ilyen finomakat tudsz sütni :-)
Milyen egyszerű és mégis finom süti.
Katalin azért olyan korán még nem sütöttem de érdekelt! Köszi!
Vicuska igen ilyeneket általában a régi szakácskönyvekben lehet találni. Köszi!
Megjegyzés küldése