2017. május 2., kedd

Hagymás bagett

                                                                               
Megsültek...

Hozzávalók 2 db bagetthez:
45 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 tk. só
0,3 dl olívaolaj
2,2 dl víz
1 mk.porcukor
1 kisebb vöröshagyma
őrölt bors
hűlnek kicsit majd jön a kóstolás!
Elkészítése:Kevés langyos cukros vízbe morzsoltam az élesztőt 1 evőkanál lisztet tettem hozzá hagytam felfutni.Kimért liszthez tettem a sót felfutott élesztőt olajat és a langyos vízzel bedagasztottam a tésztát . Letakarva hagytam duplájára kelni. Vöröshagymát megpucoltam apróra vágtam és kevés olajon megdinszteltem borsot szórtam rá . Megkelt tésztába dolgoztam a dinsztelt hagymát  és ezután  kétfelé vettem. Egyenként a tésztát először kézzel majd nyújtófával  szögletesre formáltam ezután felgöngyöltem bagett formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem mindkét  rudat  közé fóliával bevont gurigát /papírtörlő tettem és késsel bevagdostam a tésztát. Letakarva hagytam még 15' pihenni ezután vizes ecsettel lekentem és előmelegített sütőben 180 fokon 30' sütöttem. Nagyon finom !
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek!

Éva írta...

Katalin köszi!