Hozzávalók:1 kg paradicsom, 25 dkg reszelt alma, 10 dkg vegyes zöldség/sárgarépa, fehérrépa) reszelve, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 dl 5 % almaecet, másfél csapott evőkanál só, 10 dkg cukor. fűszerek: fél evőkanál mustármag, 4 db szegfűbors, 4 db babérlevél 10 szem egész bors, mivel szeretjük a csípős ízeket ezért -csípős paprika.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam feldaraboltam, almát mosás pucolás után lereszeltem a zöldségekkel együtt, a hagymát csak felkockáztam mivel a végén turmixolva lesz. Mindezeket egy fazékba tettem a fűszereket rápakoltam kicsit átforgattam és letakarva egy éjszakán át pihentettem. Másnap feltettem takaréklángon főni másfél óráig közben néha megkevertem. Ekkor levettem a tűzhelyről a babérlevelet kivettem belőle turmixoltam visszatettem felmelegítettem ismét ha szükséges ilyenkor még cukrot vagy mézet lehet hozzá tenni. Előkészített üvegekbe szedtem fóliával és tetővel zártam le majd száraz dunsztba hagytam kihűlni.Ezután címkéztem és tettem téli szálláshelyükre:)
-(Főzés közbeni illata és kóstolás alapján nagyon finom!)
Házi mindig jobb !
2 megjegyzés:
De jó recept, finom lehet a sokféle zöldségtől, almától, és gondolom szép sűrű is lett! Lehet hogy én is kipróbálom majd :-)
Katalin nagyon finom és jó sűrű lett, egy próbát megér de lehet hogy többet is?:-)) Köszi!
Megjegyzés küldése