2017. augusztus 24., csütörtök

Szögletes sós fánk- Kniefleck "Ízőrzők" Nagymányok

Nagyon megtetszett ez a recept egy sütéssel kétféle  ízesítéssel lehet akár egy ebédet és egy vacsorát is megoldani. Fél adagból készítettem azt írom le  amiből 10 db lett.
                                                                                    
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál zsír,  1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, kb. 2,5 dl  tej. Zsír a sütéshez.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt kevés lisztet  és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt a  többi hozzávalóval és bedagasztottam a tésztát annyi tejjel csupán amitől lágy tésztám lett./nem kellett az összes tej/ Fél órát letakarva pihentettem majd enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 1 cm vastagra kinyújtottam. Késsel felvágtam szögletesre  addig pihent még a zsír melegedett. Forró zsírba raktam a tésztákat  fedővel letakartam majd kis idő után  megfordítottam és ekkor már fedő nélkül sütöttem tovább. Papírtörlőre szedtem ki. Ebédnél porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral ettük. Vacsorára pedig  sóval megszórva kevés tejföllel meglocsolva mint lángos  is nagyon finom volt !
                                                                                Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Tetszik az ötleted- édesen és sósan, kinek hogy, változatosan fogyasztható :)

Éva írta...

Vicuska örülök hogy tetszik, nem az én ötletem csak kipróbáltam és közreadtam mert nekem is tetszik és finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...