2017. december 14., csütörtök

Omlós sós teasütemény

Ünnepek előtti gyors tesztelést végeztem mikor megláttam ezt a receptet itt !  Nem bántam meg nagyon finom  fél adagból készítettem most  azt írom le:)


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 db tojássárgája, 15 dkg vaj/margarin, fél evőkanál tejföl, 1 kávéskanál só, 1 db tojássárgája tészta kenéséhez és különböző magvak vagy reszelt sajt.
Elkészítése: Lisztbe tettem a sót összevegyítettem  ezután tettem hozzá a vajat amivel összemorzsoltam majd bele a tojás, tejföl és összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztes gyúrótáblán 8 mm vastagra nyújtottam  lekentem a tojássárgájával és éles késsel felkockáztam  sütőpapírral borított tepsibe raktam itt megszórtam/ami éppen volt konyhámban:kevés reszelt sajt, szezámmag, köménymag keverékével. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Igen finom omlós  sütemény érdemes duplázni a hozzávalók  mennyiségét!
Ui: Megszámoltam hogy tudjatok viszonyítani ebből a mennyiségből ilyen kis kocka 50 db lett!
Jó étvágyat !


8 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Már fel is jegyeztem. Nincs itthon semmiféle sós sütim, (a boltiakat nem szeretem) gondolom ez azért kis ideig eláll. Egyszerű és jónak ígérkezik.

Éva írta...

aranyos fodorka érdemes kipróbálnod meglátod mennyire finom. Egészségedre! Szerintem ha nem sűrűn kapkodod a dobozkádból szerintem sokáig friss marad:-))

Katalin írta...

Jól jöhetne a sok karácsonyi édesség mellé :-)

Éva írta...

Katalin akkor is jó lesz, de most apránként elcsipegettük ezt a próbasütést, finom!

aranyos fodorka írta...

Tényleg jó lett - és nem is komplikált. A receptet eltettem a gyűjteményembe :-)

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy elkészítetted és még ízlett is! Egészségedre!

Lili írta...

szuper lett! pedig a margarint megolvasztottam,tettem bele sutoport is,es tejfolom se volt,ugyhogy joghurtos lett,de nem tudtam igy sem elrontani 😊 rozmaringot,vagy vegyes provance-i fuszerkevereket is erdemes rajta kiprobalni! koszonom a receptet Eva!

Éva írta...

Unknown örülök hogy sikered volt vele váljon egészségetekre! A fűszerezést lehet hogy egyszer kipróbálom én is köszi!