Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát dagasztottam amit letakarva 1 órát pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket: tejhez tettem a kétféle cukrot amit felmelegítettem levettem a tűzhelyről és belekevertem a darált diót , reszelt citromhéjat és a mazsolát átforgattam és hagytam teljesen kihűlni. A tésztát enyhén lisztes deszkán átgyúrtam majd kinyújtottam a töltelékkel megkentem két végét kicsit visszahajtottam és felgöngyöltem majd egy kisebb szilikon formába tettem (vagy olajjal kikent tepsibe ) langyos tejjel átkentem a tetejét és addig pihentettem még a sütőt bemelegítettem 180 C fokra. Mielőtt a tésztát betettem vizet spricceltem a sütőbe és ezután tettem be sülni a tésztát amit 25' sütöttem. Sütőből kivéve még forró volt mikor átkentem olvasztott margarinnal és cukros dióval szórtam meg a tetejét. Nagyon finom puha kalács!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! Jól hasznosítottad a kevés diódat :-) A tetején megszórt dió is nagyon finom lehet rajta!
Katalin köszi nagyon finom puha kalács!
Megjegyzés küldése