2018. május 24., csütörtök

Szalonnás, lila hagymás kenyérlángos

Hozzávalók: kenyérlángoshoz:1 db krumpli/ kb. 10 dkg/, 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej, só, őrölt bors, 1 dl langyos víz, 1 evőkanál olaj.Feltéthez: 1 db lila hagyma, 4-5 dkg húsos  szalonna, 1,5 dl tejföl.
Elkészítése:Élesztőt langyos tejbe csipet cukorral liszttel elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a hozzávalókat a felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni.  Hagymát felszeleteltem szalonnát csíkokra vágtam. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán 1 cm vastagra kinyújtottam elkevert tejföllel lekentem szalonnát rápakoltam és a hagymával beszórtam.  Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Zöldpaprikával megszórva  igen finom volt !
😉Kenyérlángos receptje amit leírtam csupán fél adag ezt lehet duplázni és természetesen bármilyen feltéttel megpakolva igen finom lehet!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett! Én is szoktam hasonlót sütni, szerintem ez a feltét a legjobb rá :-)

Éva írta...

Katalin szerintem is jobban megeszem ezzel mint bármilyen húsfélével! Köszi!