2018. augusztus 3., péntek

Párizsi csirkemell

Blogom indítását /közel már 8 éve/ az vezérelte hogy lányaimnak a régi megszokott recepteket  tovább tudjam adni  egy helyen legyenek azok a receptek amiket   megszoktak megszerettek! Közben kiderült hogy én is tanulhatok, átvehetek tőlük olyan recepteket amiket ők fedeztek fel készítettek el először jónak találták és ajánlották  nekem. Ez a recept is  ilyen🐔😉

Hozzávalók: /fél adagból készítettem/30 dkg  Csirkemell, őrölt bors, só, 1 tojás,10 dkg  liszt.1 dl  tej, olaj a sütéshez
😊
Elkészítése: Csirkemell feldarabolása után a szeletek mindkét oldalát kevés sóval és borssal megszórtam. Lisztet a tojással  és  a tejjel  összekevertem   a hús szeleteket lisztbe és ebbe a tojásos masszába forgattam majd forró olajban mindkét oldalát készre sütöttem. Papírtörlőre szedtem és ebben a hőségben most csak   krumplisalátával tálaltam.😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Én is szoktam ilyet készíteni, sokszor még jobban ízlik, mint a hagyományos rántott hús :-) Nagyon guszták lettek a szeleteid :-)

Éva írta...

Katalin akkor már ismered, én most ismertem meg nagyon ízlett, férjuram maradt a csirke szárnynál:-)) Köszi!