Elkészítése: Paradicsom felső részén éles késsel kereszt bevágást csináltam, egy edénybe felteszek vizet forrni 3-4 darab paradicsomot pár percre beletettem majd kiszedem. Mikor az egésszel elkészültem akkor lehúztam a paradicsom héját majd feldaraboltam. Vöröshagymát fokhagymát pucolás után feldaraboltam nem kell apróra mert turmixolva lesz. Olajat forrósítottam ebbe tettem bele a hagymákat dinsztelni majd a paradicsomot is hozzátettem és együtt pároltam. Fűszereket is rászórtam elkevertem és hagytam alacsony hőfokon főni. Levettem a tűzhelyről turmixoltam majd visszatettem és még kb. 15' főztem rászórtam a tartósítószert átkevertem és forrón az odakészített üvegekbe szedtem. Lezártam az üvegeket 5' megfordítottam majd vissza és letakarva konyharuhával hagytam hűlni.😋
📎 Ebben az évben az ilyen szószok készítésénél előnyben részesítettem az apróbb kis üvegeimet.
Úgy gondolom hogy praktikusabb mivel talán egy felbontás után nincs gond a maradékkal😉
Téli napokra !
4 megjegyzés:
Finom lesz majd a pizzán :-)
Nálunk Apukám főzi be, az otthoni saját paradicsomjából, mi már készen kapjuk :-) Ő is kis üvegekbe szokta tenni, ami egy alkalommal el is fogy.
Katalin kívánom hogy még nagyon sokáig tudjon Apukád segíteni! Úgy gondoltam én is hogy egy alkalomra elfogy a kis üveggel, köszi!
Hű, ez szuper finom lehet!
teller-cake kóstolás alapján úgy tűnik hogy jó lesz, köszi!
Megjegyzés küldése