Elkészítése:Tésztához a tojásokat kettévettem sárgáját 3 evőkanál cukorral és a vízzel habosra kevertem. Liszthez tettem a kakaóport és a sütőport összevegyítettem. Tojások fehérjét csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habnak felvertem. Tojássárgájás keverékhez tettem pár kanál lisztes keveréket amit elkevertem majd felvert habot kevertem hozzá és végül a maradék lisztes keverék és a hab következett amivel jól összekevertem és zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe öntöttem . Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből kicsit hűtöttem majd kifordítottam tálcára és kétfelé vágtam. Elkészítettem a krémet gőz fölött megolvasztottam a csokoládét az olajjal és egy másik tálba öntöttem ,tejszínt felvertem habnak ezután óvatosan kanalanként kevertem össze a csokoládéval . Ezt a krémet kentem az egyik tésztára ,majd felvertem 2 dl tejszínt és rákentem a csokis krémre. A másik tésztát bevontam a csokimázzal (5 dkg csokoládé és 1 evőkanál olaj )amit gőz fölött megolvasztottam mikor kezdett dermedni akkor felkockáztam és rápakoltam a tejszínhab tetejére!😋
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Kedvencem volt valamikor, de már régen ettem, azt is cukrászdában. De most kedvet hoztál az elkészítéséhez. Nagyon jól néz ki a sütid és biztos, hogy finom is.
Én is rég ettem már, nagyon finom süti. Nagyon guszta a tiéd, kedvem lenne beleharapni :-)
Nagyon szeretem, küldhetnél egy nagy szelettel.... 😊
Lívia eddig vártam én is a próbasütéssel első próbálkozásom csak ajánlom hogy süsd meg nagyon finom. Váljon egészségetekre!
Katalin szívesen megkínálnálak:-))
teller-cake szívesen küldenék de ez már múltidő legközelebb szólok és akkor küldök még az "édes szájú" lánykáidnak is:-))
Nagyon fincsi, de jó, hogy eszembe juttattad :).
Maria köszi:)
Megjegyzés küldése