2018. szeptember 22., szombat

Házi lángos "Ízőrzők" Csemő

Sokféle-fajta lángost készítettem már  mind nagyon finom volt! Mégis mikor kicsivel mást vagy éppen elkészítésében különlegessel találkozom azt szeretem kipróbálni😉Ebben az esetben a műsorban elhangzott hogy nem gyúrótáblára borítja a tésztát hanem asztalterítőre amit liszttel beszór és  bögrével szaggatja😊 Kevesebb mennyiségből készítettem amiből 9 db  lett!

Hozzávalók: 8 dkg/ 1 db/  sós vízben főtt krumpli, 30 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 0,8 dl tej, 1 tk cukor, 1 mk só, sz.sz. langyos víz/ nálam kb. annyi volt mint a tej mennyisége/,
😊
Elkészítése: Krumplit megfőztem leszűrtem és áttörtem. Langyos tejbe tettem a cukrot belemorzsoltam az élesztőt kevés lisztet szórtam hozzá és hagytam felfutni. Liszthez tettem az áttört krumplit felfutott élesztőt sót és  langyos vízzel  bedagasztottam a tésztát. Tiszta asztalterítőt beszórtam liszttel és erre borítottam ki a megkelt tésztát és kézzel széthúztam(ez is elhangzott a műsorban nem nyújtja csak kézzel széthúzza). Ezután egy bögrével kiszaggattam  és kézzel széthúzogattam nagyobbra majd forró olajban sütöttem ! Ebből lehet töltött lángost is készíteni akkor a széthúzott lángos közepébe lehet kolbászt sajtot tenni két oldalról behajtani és úgy sütni😋

Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Én is megkívántam! Nagyon finom lehet. :) Ha jól emlékszem, egy főiskolai csoporttársam csemői volt.

Tiffanylda írta...

Én is ilyen tésztát készítek, de deszkán nyújtom, óvatosan, finoman. Ez talán kicsit lágyabb lehet. Nekem fél kg liszthez 3 krumpli jár és 3-4 dl tej. Egyszer kipróbálom, hogy így milyen.

Éva írta...

Évi nagyon finom volt, köszi! Férjuram még fokhagymával is bedörzsölte:-))
Tiffanylda eddig én is deszkán készítettem ezért is tettem egy próbát de működik így is finom könnyű a tésztája!

Katalin írta...

De jól esne most ebben a hűvös időben :-)

aranyos fodorka írta...

Tavaly nyár óta nem sütöttem lángost, hát épp itt az ideje ! barátnőm nagy kedvelője, én is szeretem, összehozunk egy lángos-bulit és ki fogom próbálni ezt a terítőn húzogatóst. A tésztája az enyémnek is kb. ilyen.

Éva írta...

Katalin szívesen küldtem volna, miért nem szóltál ?:-))
aranyos fodorka próbáld ki egyszerű és nagyon finom. Váljon egészségetekre!