2018. október 2., kedd

Csokis céklalekvár / téli napokra

Mikor már azt gondoltam hogy ennyi,  több lekvárt nem készítek az idén ,  akkor aranyos fodorka  
készített egy számomra eddig ismeretlen lekvárt amit gyors próba követett  mivel alapanyagom is volt hozzá:)
Hozzávalók: 1 kg cékla, 2 evőkanál cukor, 10 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál citromlé, 1 narancs leve, csipet nátrium-benzoát.
😊
Elkészítése:  Megmostam a céklát és puhára főztem ezután megpucoltam feldaraboltam és összeturmixoltam. Hozzátettem a cukrot citromlevet és a narancslevét felforrósítottam ismét és az olvasztott csokoládét is hozzákevertem csipet tartósítót szórtam rá amivel  összekevertem és kanalaztam az üvegekbe. Különleges  finom lekvár lett😋
📎 Kóstolgatás közben arra gondoltam hogy milyen süteménybe tudnám elképzelni?  nekem inkább  húsok mellé illene  leginkább !😉
Téli napokra! 

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Talán én is inkább húsokhoz enném. Finom, különleges lehet!

aranyos fodorka írta...

De örülök, hogy kipróbáltad ! És ugye, jó lett ? Nem gondoltam volna - bevallom....Biztos, hogy fogok ilyent jövőre is készíteni....Ha ebből nassolok, nem lesz akkora lelkifurdalásom, mintha csak csokit ennék :-)

Éva írta...

Katalin köszi!
aranyos fodorka köszi finom lett!

María írta...

Nagyon különleges lehet!