2018. november 28., szerda

Takarékos püspökkenyér

A receptet itt találtam kicsi változtatással elkészítettem és nagyon😋!

Hozzávalók: 1 db tojás, 3 dkg sertészsír, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál méz, fél mk. mézeskalács fűszerkeverék,  28 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 10 dkg aszalt gyümölcs/nálam áfonya-mazsola-kandírozott narancshéj és citromhéj ezek feldarabolva/. Őzgerinc forma kenéséhez zsír és liszttel szórtam be.
🎄
Elkészítése: Tojást a cukorral  mézzel és a zsírral kikevertem. Liszthez vegyítettem a sütőport és a fűszerkeveréket.Az aszalt gyümölcsöket kevés liszttel elkevertem. Tojásos keverékhez öntöttem a tejet összevegyítettem majd a lisztes keveréket kevertem hozzá és végül a gyümölcsöket forgattam a masszába.Zsírral kikent liszttel beszórt  formába öntöttem és előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem /tűpróbát érdemes csinálni. Mikor kivettem a sütőből deszkára borítottam és hagytam hűlni, ezután porcukorral szórtam be.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Timi írta...

Érdekes, hogy őzgerinc formában még nem sütöttem sütit.... de ezt ki kell próbálni, mert finomnak tűnik! Köszönöm!!!

Éva írta...

Timi érdemes kipróbálnod nagyon finom, váljon egészségetekre!