🌸
Elkészítése: Darált húshoz tettem a lereszelt kétféle hagymát, kissé leöblített rizst, sót, tojást és az őrölt borsot összegyúrtam az egészet és kis gombócokat formáltam belőle. A karalábét megtisztítottam és vékony csíkokra vágtam. Zsírt forrósítottam beletettem a lisztet kicsit pirítottam lehúztam a tűzhelyről és felöntöttem a tejjel és a tejföllel majd hozzátettem az apróra vágott kaprot és petrezselymet. Edénybe vizet forraltam amibe sót tettem és ebbe raktam a gombócokat mikor elkezdett főni akkor raktam hozzá a felszeletelt karalábét is együtt főztem puhára ezután besűrítettem a tejfölös keverékkel !
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Finom lehetett, és talán nem is nagyon macerás elkészíteni :-) Ilyet még nem készítettem, csak töltött karalábét, de az is csak ritkán :-)
Katalin töltött karalábét is szeretem de én is azért próbáltam ki ezt a receptet mert gondoltam hogy sokkal egyszerűbb így elkészítve:)
Kedves Évike!
Gyakran látogatom a blogodat, sokat tanulok tőled! Gyakran meritek ötleteket az oldalról a menühöz.
Amikor megláttam ezt a receptet, tudtam,hogy elfogom késziteni,mert én nagyon szeretem a karalábét, a hús pedig nem fogja elrontani :-), de a férjem is azt mondta,hogy nagyon finom, készitsek máskor is.
Köszönet a receptért!!!!
Kedves Évike! Amikor megláttam ezt a receptet, tudtam, hogy elfogom készíteni,a karalábét nagyon szeretem, a hús pedig nem rontja el. Amikor kész lett, mondta a férjem, ezt nagyon finom, készítsek máskor is. Köszönöm a receptet!
Dombi Anikó nagyon örülök kedves szavaidnak. Az hogy sikered volt az elkészítésnél férjednek is tetszett ez a Te érdemed váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése