*
Elkészítése:Kevés langyos tejbe tettem az élesztőt cukrot kevés lisztet és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát és letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam ahol négy felé vettem a tésztát és egyenként téglalapnak / kb. 20x10 cm-es/ kinyújtottam és a hosszanti oldalán feltekertem sütőpapírral borított tepsibe raktam ahol tojássárgájával lekentem. Előmelegített sütőbe tettem és 200 C fokon 30' sütöttem. 😋
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, és biztos, finom is. Még reggelire is megenném. :)
Évi köszi. Reggelire teszteltük egy kifli ketté vágva beletéve a virsli bőségesnek tűnt és közben arról beszélgettünk hogy ez mennyibe került volna ha ezt nem itthon esszük:-))
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy otthon készítve minden sokkal olcsóbb és finomabb. :)
Tényleg jó ötlet - ilyent még nem sütöttem, ki fogom próbálni. Félbevágva valamivel "megtuninglva" melegszendvicsnek is jó lehet, nem csak virslivel...
aranyos fodorka sokat kipróbáltam már de ez most nekem nagyon ízlik, egy darab kettőnknek elég volt kettévágva hagyományos formában virslivel. Akár melegszendvicsnek is finom lehet:)
Megjegyzés küldése