Elkészítése: Kisebb fazekat vízzel kiöblítettem ebbe öntöttem a tejet beletettem a vaníliacukrot és a bourbon vaníliacukrot. A tojás fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habnak felvertem és a forró tejbe kanalaztam a habot mindkét oldalát pár percig főztem majd kiszedtem tálba. A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral és a liszttel kikevertem simára majd hozzátettem 2-3 evőkanál hideg tejet amivel simára kevertem és ezzel sűrítettem be a forró tejet. A felforrt tejet ráöntöttem a habra. Jól lehűtve az igazi de ha még esetleg aranygaluskát is készítettem volna hozzá , na jó majd legközelebb:-))
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Szerettem a madártejet, és szerintem nincs olyan ember aki nem. :)
Hűű, jól esne egy hideg adag a nyári éjszakán... :-)
De jól esne most belőle egy tálkával :)
Jó ötlet, talán el is készítem ma magamnak - hogy legyen valami "édes" a napjaimban.Ebben az a jó, hogy kisebb adagot is lehet készíteni, a sütés mindig elcsábít - pedig hát.... nem kellene az a finom cukor...
Kincse köszi, talán azért is szeretjük sokan mert régen ez számított édességnek!
teller-cake szívesen megkínálnálak de inkább egy délután:)
Katalin szívesen vendégül látnálak:)
aranyos fodorka váljon egészségedre.
Megjegyzés küldése