2019. szeptember 9., hétfő

Kókuszos- fahéjas briós

Akár azt a nevet is adhattam volna hogy kettő az egyben: egy briósba mindkét kedvenc ízesítésem . Tésztájába most nem tettem tojást!
Hozzávalók 5 db-hoz:  25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő 2 evőkanál cukor, csipet só, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej, töltelék:  1 evőkanál olvasztott margarin, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál kókuszreszelék, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, tésztát 1 tojássárgájával kentem és a maradék töltelékkel szórtam le.
🌻
Elkészítése: Kevés  cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt  1 tk liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni.  Enyhén lisztes gyúrótáblán öt részre vágtam  egyenként  gömbölygettem   10' pihentettem. Ezután egyenként oválisra kinyújtottam olvasztott margarinnal megkentem , megszórtam a cukor-fahéj-kókuszreszelék keverékével  feltekertem rúdnak  és ezután tekertem csiga formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  az elkészült briósokat letakarva még 15' pihentettem  majd megkentem tojássárgájával és a megmaradt  töltelékkel beszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Gyönyörűek lettek, nem beszélve az ízéről :-)

Éva írta...

Katalin köszi,kedvemre való az már biztos sőt még férjuramnak is ízlett pedig nem egy kelt tészta kedvelő:-))

Gerdi írta...

Ó, de szépek lettek! Tetszik az ízesítés is, köszönöm az ötletet! :-)

Lívia írta...

Imádom a kelt tésztát és a kókusz a kedvencem, de a fahéj sem az utolsó. Nagyon guszta és szép lett.

Éva írta...

Gerdi köszi, örülök hogy tetszik:)
Lívia köszönöm.