2019. szeptember 3., kedd

Csőben sült zöldbab


Hozzávalók: 25 dkg  zöldbab/ ami nálam most sárga hüvelyű/, 2 dl tejföl, 1 db tojás, forma kenéséhez zsír vagy margarin, szórásra zsemlemorzsa,

🌻
Elkészítése: Babot tisztítás és feldarabolás után roppanósra főztem /vízébe kevés ételízesítőt tettem leszűrtem / fagyasztott babbal hasonlóan készítem/. Edényt  amiben sütöttem margarinnal kikentem zsemlemorzsával beszórtam és beleöntöttem a leszűrt babot. Tejfölt kis tálkába öntöttem a tojást és a  sót elkevertem benne  majd  ráöntöttem a babra.  Kevés lapsajtot és paradicsomot felszeletelve raktam a tetejére gondoltam nem rontja el😉   Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
📌Karfiolt hasonló módon lehet készíteni:)
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet - érdemes lesz egyszer kipróbálni, én a rakott zöldbabot egy kevés darált-hússal szoktam készíteni - de ez is jó lehet.

Éva írta...

aranyos fodorka finom hússal is már úgy is készítettem. Nekem így jobban ízlik, különösen olyankor csinálom mikor a húst annyira nem kívánom.

Tiffanylda írta...

Én is a húsos verziót ismerem, de ez jobb!Már én sem bírom a sok húst, akár meglennék nélküle. És vajon mi ebben a "csőben"?:)

Éva írta...

Tiffanylda jót kérdeztél erre nem tudom a választ sajnos,lehet hogy a sütőre utal? nem tudom:)Már jó régen így ismertem meg.

indihindi írta...

Régen a tűzhely mellett volt egy cső, abban készültek a tálban sütött ételek, tűzhely hőjében. Ezért maradt meg a csőben sütve kifejezés. Legalábbis én ezt olvastam valahol.

Éva írta...

indihindi köszi hogy megosztottad ezt nem tudtam.