2020. június 13., szombat

Szalonnás újburgonyapite

Hozzávalók: 70 dkg újburgonya, 2-3 ek. olaj, 1 gerezd  fokhagyma, só, őrölt bors, petrezselyem, 15 dkg húsos szalonna, 2 ek liszt, 2 dl tej, 3 db tojás.
Elkészítése: Krumplit megtisztítottam és apró kockákra vagdaltam. Kevés olajat melegítettem ebbe tettem bele az összezúzott fokhagymát a krumplit   és együtt pároltam  közben fél dl vizet öntöttem alá sóval ízesítettem. Mikor megpuhult akkor szórtam rá az előzőleg megmosott és apróra vágott petrezselymet összeforgattam. Tűzálló tálba pakoltam. A szalonnát apró kockákra vágtam és külön edénybe zsírjára sütöttem majd a pörcöket rászórtam a krumplira. A lisztet csomómentesre kevertem a tejjel beledolgoztam egyenként a tojást sóval és őrölt borssal ízesítettem  és ráöntöttem a krumplira. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem.(Mikor elkészült  magában savanyúsággal ettük😋 másnap pedig köretként rántott hús mellé!)
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Verus írta...

Nagyon finom lehetett! Szeretem az ilyen egytálételeket..🙂

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet - ki fogom próbálni. Minden krumplis ételt kedvelek - nem lehet ez rossz, hiszen a krumplin kívül is csupa finomságok vannak benne !

Katalin írta...

Ismét egy finom újdonság. Nagyon guszta 😊

Éva írta...

Verus köszi finom volt.
aranyos fodorka köszi, váljon egészségedre!
Katalin köszi.