2020. augusztus 27., csütörtök

Lekváros kifli

 

Hozzávalók:  tészta:25 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só, 0,7 dl étolaj, töltelék: szilvalekvár, tészta kenéséhez: tojás
😊
Elkészítése: Kevés langyos  tejbe tettem a cukrot és az élesztőt teáskanálnyi lisztet hozzákeverve hagytam felfutni.  Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt csipet sót és az olajat  a tésztát összegyúrtam a maradék tejjel együtt és fél órára letakarva pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol kétfelé vettem és egyenként a tésztákat kerekre nyújtottam és felcikkeztem 8 felé. A szélesebb felére tettem egy teáskanálnyi lekvárt és feltekertem a tésztát  ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Addig pihent egy kicsit még előmelegítettem a sütőt  ezután felvert tojással lekentem és  180 C fokon 25' sütöttem.😋(Nagyon finom puha a tésztájába nincs tojás)
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehet, a szilvalekvár az egyik kedvencem 😁

Éva írta...

Katalin finom volt nekem is kedvenc lekvárom:)

teller-cake írta...

Ezt már régóta tervezem olyan jól néz ki.

Éva írta...

teller-cake és még ráadásul finom is , jövő héten nem lesz kánikula sütheted a lányok is biztos értékelik majd:)