2020. augusztus 28., péntek

Sajtos- kukoricalisztes bundában sült csirkemell

 Még régebben fedeztem fel  ezt a  receptet amit több helyen is láttam  most emlékezetből elkészítettem  és nagy sikere volt családom körében😊 Annyira jó volt hogy első alkalommal nem volt időm  fotót készíteni:-))



Hozzávalók:  50 dkg csirkemell,  kukoricaliszt, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, 5-6 dkg  reszelt sajt,2 db  tojás, kevés tej,  olaj a sütéshez.
🐔
Elkészítése: Csirkemellet leöblítettem és  felszeleteltem kisebb nagyobb darabokra  kevés sót szóval szórtam meg és kicsit klopfoltam . Tojáshoz  tettem kevés borsot és sót   majd 2 evőkanál kukoricalisztet , 1 evőkanál zsemlemorzsát , a reszelt sajtot   és annyi tejjel hígítottam kevertem csomómentesre  hogy hasonló állagú legyen mint a  palacsinta  tészta masszája. Külön tányérba tettem 2-3 evőkanál kukoricalisztet ebbe forgattam bele a csirkemell szeleteket majd a tojásos masszába és végül a forró olajban sütöttem készre😋

Jó étvágyat!


3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett! Én már régóta használok kukoricalisztet panírozáshoz, bundázáshoz, liszt illetve zsemlemorzsa helyett 😁

aranyos fodorka írta...

Én is kipróbáltam már - azután elfogyott a kukoricaliszt és magam se tudom, miért, nem vettem... Itt az ideje, hogy újra beszerezzem.

Éva írta...

Katalin fincsi volt köszi. Emlékszem nálad is láttam már kukoricalisztes panírozást az is tetszett talán még a halat is azzal bundáztad?
aranyos fodorka érdemes a pótlás mert valóban nagyon finom vele a hús, ízlett a gyerekeimnek is az unokák annyira ... nekik a pörkölt tésztával !