2021. február 7., vasárnap

Szárított rozskovásszal készült kenyeret sütöttem / házilag

Még az ünnepek előtt  a lányom bevásárolt  nekünk többek között hozott egy zacskó szárított rozskovászt amit eddig  nem használtam  de gondoltam majd kipróbálom . Most került rá sor mivel láttam rövidesen  lejár a szavatossági ideje is. Kár lett volna érte mert nagyon  finom kenyér lett belőle csak ajánlani tudom aki eddig még nem ismerte volna😊 Mindent úgy csináltam ahogy a tasakon leírva volt , kelesztési idő kicsit hosszadalmas mivel kétszer is pihentetni kell de megérte😋/ A kisült kenyér súlya:80 dkg /


Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

10 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

A házilag sütött kenyér (szinte mindegy milyen) milliószor jobb, mint a bolti. Én el se tudom képzelni az életemet, hogy ne a sajátomat ehessem. Tényleg csak nyáron, a kis konyhám és a nagy meleg miatt állok le a kenyérsütéssel. Egyáltalán nem ördöngösség és a boltival nem is hasonlítható össze.

Katalin írta...

Nagyon szép lett a kenyered, kívül, belül. Ilyen kovászt láttam én is egy üzletlánc egyik üzletében 😀. Nem vettem, mivel nekem nem szoktak sikerülni a gáztűzhelyünkben sült kenyerek. De a másokében szívesen gyönyörködök 😁.

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szuperül néz ki. Én is vettem ilyen rozskovászt az ünnepek előtt, de még nem használtam fel. Jó, hogy eszembe juttattad, mert nem szeretném, hogy felhasználatlanul kelljen kidobnom. :)

Éva írta...

aranyos fodorka ezért is sütök én is gyakran, mert sokkal jobb és beosztva (mikor kisütöm felét mélyhűtőbe teszem) nekünk sokáig elég.
Katalin ezzel biztos sikered lenne kár hogy nem vettél mert nagyon finom.
Évi köszi, akkor gyorsan intézkedjél:-))

Okki írta...

A házilag készített kenyérnek nincs párja, főleg ha ilyen jól sikerül mint a tied. És a bélzete is nagyon szép! :)

Éva írta...

Okki köszönöm, osztom a véleményedet finom a házi!

CathlenKata írta...

Sajnos az én gázom vacak már újat venni nem tudok most. Így nem sütök kenyeret. Viszont ahogy nézem a tiéd éhes leszek.Én csak zsemlét sütök. Néha megég, de még úgyis jobb mint a bolti. :-)
2 nagy tepsivel csinálok a zömét beteszem a mélyhűtőbe, és eláll.
Tavaly tavasszal vettem két félkilós porélesztőt véletlenül ( 1 db akartam) De nem bántam meg még mindig azzal sütök. :-D

Éva írta...

Kata ezért is jó a mélyhűtő nálam is a nagyobb mennyiség fele mindig ott landol. Akkor élesztőre egy ideig nincs gondod.

Tiffanylda írta...

Vettem egy ilyen kovászt én is a bioboltban, mert nekem nem jön össze valahogy a kovász készítése, de még nem próbáltam ki. Most nagy kedvet kaptam!:)Köszi, Éva, majd beszámolok!

Éva írta...

Tiffanylda ha már van kovász akkor bátran kezdjél hozzá mert nagyon finom lett a kenyér.