Hozzávalók tészta: 25 dkg finomliszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 1 evőkanál porcukor, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, csipet só, 1/2 dl olaj, töltelék: 25 dkg túró, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál búzadara, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál vaníliacukor, mazsola,
🌺
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és a tejjel bedagasztottam a tésztát. Tészta tetejét olajjal átkentem letakartam az edényt és hagytam duplájára kelni a tésztát. Közben összeállítottam a tölteléket: túrót villával áttörtem tejfölt, kétféle cukrot, búzadarát hozzákevertem végül a beáztatott lecsepegtetett mazsolát kevertem hozzá. Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra kinyújtottam és négyzetekre feldaraboltam és minden tészta darab közepére tölteléket kanalaztam ezután tészta csücskeit felvert tojással lekentem majd átlósan ráhajtottam a töltelékre. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb és megkentem felvert tojás és kiskanál tej keverékével. Előmelegített sütőben 190 C fokon 25' sütöttem. Porcukorral szórtam meg 😋
Jó étvágyat kívánok!
forrás: innen
6 megjegyzés:
Micsoda finomság került ismét az asztalotokra! Nagyon szépek lettek, szép duci batyuk, harapni valóak 😊.
Katalin köszi. Nagyon finom puha volt bár minden kelt tészta frissen ilyen de azért van köztük néha különbség. Lehet hogy elkészítek ezzel a tésztával egy krumplis bélest legközelebb:)
Ezt is de rég csináltam... Minden túrós ételt, sütit szeretek, de egy személyre annyira gazdaságtalan a sütés és nem is egyszerű.
aranyos fodorka ha szereted a túrós sütit én a helyedben elkészítenék egy ilyen adagot ebből kb.9 db lett és három felé osztanám és úgy fagyasztanám le. Ez csak egy ötlet!
A kedvencem. Már nem is tudom, hogy milyen régóta szeretnék csinálni, de nincs rá időm... Remélem, hogy előbb-utóbb...
Andrea egy hűvösebb nyári napon kedvezzél kicsit magadnak:)
Megjegyzés küldése