2021. október 12., kedd

Sós sajtos rúd

Ezt a süteményt amit itt találtam előbb kiválasztottam a receptjét és csak ezután leltároztam hogy miből mennyi is van itthon ezért kicsit módosítottam rajta 😊


Hozzávalók: 10 dkg margarin, fél tk. só, 1 mokkáskanál fűszerpaprika, 3 evőkanál tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, 20 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, kenéshez, szóráshoz: 1 tojássárgája 1 evőkanál tejföllel elkeverve , köménymag

🍂

Elkészítése: Margarint feldaraboltam  a sóval, paprikával, tejföllel jól kikevertem és hozzátettem a reszelt sajtot is amivel szintén összekevertem. Lisztet a sütőporral összekevertem majd a margarinos résszel összegyúrtam sima tésztának. Alufóliába tettem és 1 órát hűtőben pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 4-5 mm vastagra derelyevágóval vékony rudakat vágtam belőle amiket sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. Tetejét megkentem a tejfölös tojással és beszórtam köménymaggal. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15' sütöttem😋

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ropogtatni valót sütöttél, nagyon guszta, szép fényes rudak lettek! Most szívesen beleharapnék az egyikbe 😁.

Fáni írta...

A túrós sütit biztosan kipróbálom. Nem baj, hogy itt írom meg, végül is milyen sütit "sütöttem", amikor segítséget kértem?
Ha gond jelezz és eltávolítom.

Meggyes kekszes sütés nélkül

70 dkg meggy / de más gyümölccsel is lehet, mirelit, friss mindegy /,18 dkg cukor,4 csomag vaniliás cukor,2 mokkás kanál fahéj,18 dkg búzadara,1 liter víz, háztartási keksz,tetejére csokimáz.

Az ízesítőkkel megfőzöm a meggyet az 1 l vízben, belekeverem a darát és sűrűre főzöm / a tejbegríznél sűrűbb legyen.
Tepsit, vagy jénait kibélelek folpackkal, belerakom sorba a kekszet, rá forrón a kapott masszát, majd ismét keksz. Addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók, a tetejére keksz kerüljön. Hagyom kihűlni, majd ráteszem a csokimázat.

Mi nagyon szeretjük, édes-savanykás együtt nagyon finom :)

Éva írta...

Katalin köszi valóban finom ropogós volt!
Fáni örülök hogy megírtad finom lehet ez a sütemény szeretem az ilyen sütés nélküli recepteket. Egyszer majd elkészítem:) Túrós sütihez sok sikert váljon egészségetekre!

aranyos fodorka írta...

Nálunk a tiédhez hasonló "sós-stangli"-nak becézett süti a kedvenc, azt hiszem ezt sütöttem életemben legtöbbször..... A testvéremnek karácsonyra, ünnepre, de máskor is gyakran készítek ilyent és én is jobban szeretem, mint a "bóti, nemtudomhogykészült" sós kekszeket..

Éva írta...

aranyos fodorka nagyon ritkán adok pénzt bolti sós sütire esetleg az unokáknak néha ropit veszek.