2022. január 20., csütörtök

Mogyorókrémes csavart kalács

Nem sűrűn van lehetőségem mogyorókrémmel  bármit is csinálni most kedvezményes vásárlás után elkészítettem ezt a finom kalácsot😊 

Türelmetlenül vártuk hogy kicsit hűljön....

Hozzávalók: tésztához: 20 dkg finomliszt + 5 dkg rétesliszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, csipet só, 1 db tojássárgája,  2,5 dkg olvasztott margarin, töltelék: 2-3 evőkanál mogyorókrém, tészta tetejére:felvert tojás.

majd jött a kóstolás😋


Elkészítése:Kétféle lisztet összekevertem, kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. Liszthez tettem a már  felfutott élesztőt a többi hozzávalóval és  bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni.   Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát és kinyújtottam téglalap formára / amennyire tudtam vékonyra/ megkentem  a puha mogyorókrémmel és feltekertem mint a bejglit majd függőlegesen  magam elé vettem és felső részről indulva középen kb. a csücskétől 2 cm-re végig vágtam  ezt a két felet tekertem egymásba  és tettem egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojással a tésztát lekentem és előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon 20' sütöttem. 
Jó étvágyat kívánok !

9 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép lett a kalácsod, és biztos nagyon finom is. A mogyorókrémet én is nagyon szeretem, ami hétvégén reggelire, vajjal megkent kiflivel a kedvencem. De kalácsban is fenséges lehet!

teller-cake írta...

Ez iszonyúan jól néz ki Éva!! Nagyon finom lehetett... 😜

VToncsi írta...

Ez nagyon finom lehetett! Ügyes vagy, hogy ilyen gyakran sütsz.

aranyos fodorka írta...

Ez jól néz ki - recept elmentve, ki fogom próbálni.

Éva írta...

Katalin köszi nagyon finom volt, ehhez most semmi más nem volt szükséges és gyorsan elfogyott. Szomszédaimat is megkínáltam :)
teller-cake köszi fincsi volt.
VToncsi köszi finom volt, igen már fahéjjal is készítettem az is jól sikerült.
aranyos fodorka örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségedre!

Gerdi írta...

Lányom nagy mogyorókrém-rajongó, az Ő kedvéért veszek néha. Most is van egy üveggel- lehet, meglepem ilyen kaláccsal. Nagyon szép lett, tetszik ez a furfangos formázás!

Éva írta...

Gerdi sok sikert lányod biztos nem haragszik majd meg hogy tettél egy próbát:-)) Köszi nagyon finom volt.

Ani írta...

Hogy győzöd!? Mindig újítasz! Ez is milyen klassz lett!

Éva írta...

Ani ha van lehetőségem rá különösen ha még szeretem is/férjuram is megeszi frissen/ akkor kis adag elkészítésére bármikor hajlandó vagyok, köszi!