2022. február 8., kedd

Sonkás-sajtos szív ...

... egy vacsorára esetleg  arra a bizonyos napra💓 vagy csak  úgy mert éhesek vagyunk😃


Hozzávalók: (pontos  mennyiséget azért nem írok mert  az elkészített darabszámtól  függ) leveles tészta , pár karika sonka , kevés reszelt sajt,  mustár, őrölt bors, tészta kenéséhez:1 tojássárgája.

💓

Elkészítése: Leveles tészta mikor már nyújtható volt  kinyújtottam  és feldaraboltam 23x7 cm darabokra/ két darab tésztára volt szükség egy szív elkészítéséhez. Tésztát mustárral vékonyan megkentem rápakoltam az előzőleg vékony csíkokra vágott sonkát/szerintem bármilyen fölvágott megfelel/ reszelt sajtot szórtam rá és feltekertem rúdba  ezután megtekertem a tésztát és két darabot összeillesztettem  amit már a sütőpapírral bélelt tepsiben csináltam. Tojássárgáját csipet sóval elkevertem ezzel kentem meg a tésztát majd előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Nálunk most két darab készült  amit  kora délutáni vacsorának  el is tüntettünk:-))

Jó étvágyat kívánok!

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

No, ezt még az egy személyes háztartásomba is érdemes elkészíteni - ki is fogom próbálni.

Katalin írta...

Bár mi semmilyen Amerikából jött ünnepet nem tartunk, de a sajtos szived szép és guszta lett, és nagyon finom is lehetett 😊.

Éva írta...

aranyos fodorka sok sikert váljon egészségedre!
Katalin mi sem vagyunk ezeknek a külföldi ünnepeknek rajongói, csupán egy ötlet amit elkészítettem és még finom vacsoránk is volt belőle:)

Okki írta...

Milyen jó ötlet a közelgő Valentin napra, de nemcsak. :)
Biztos finom volt.

Éva írta...

Okki köszi, nagyon finom volt:)