Többször sütöttem már ezzel a technikával csak akkor más volt a tészta elnevezése :
Cukros- fahéjas rúd pudinggal töltve
Hozzávalók:( amiből most készítettem és 4 darab lett belőle) 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, kiskanál cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 db tojássárgája + tészta kenéséhez: tojássárgája., szilvalekvár.
💢
Elkészítése: Szokásos módon bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé osztottam gömbölyítettem. Egyesével a tésztát hosszúkásra nyújtottam a tészta felső részétől számítva 2/3 részéig késsel bevagdaltam 4-5 csíkot vágtam a lekvárból egy kanállal tettem a tészta alsó felére majd feltekertem a tésztát és úgy tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe hogy a hajtás vége alulra kerüljön. Előmelegítettem a sütőt 200 C fokra addig kelt még a tészta majd lekentem a tojássárgájával és 25' sütöttem.(Mielőtt betettem a tésztát vizet spricceltem a sütőbe) Mikor kivettem a már megsült tésztát akkor szórtam be porcukorral😋
Jó étvágyat kívánok!
3 megjegyzés:
Nagyon guszták, csinosak lettek! Finom lehetett a szilvalekvárral! 😊
Ohh ,a kedvencem a szilvalekvár, biztos isteni finom lett! :)
Katalin köszi, finom volt.
Verus nekem is egyik kedvenc lekvárom, köszi finom volt.
Megjegyzés küldése