...a blogomnál , valahogy annyira gyorsan telnek a napok . Az elmúlt hetekben maradtam az egyszerű és régi receptjeimnél a főzésben semmi kísérletezéshez nem volt hajlandóságom. Sütés is csak ritkán és inkább csak leveles tésztából készültek . A forróságban szinte az étvágyunk is minimális mennyiségre csökkent és észrevehetően megváltozott. Azért elfoglaltam magamat minden kapott gyümölcsöt zöldséget még frissen hasznosítom így lett már meggylekvárom különböző ízesítéssel, svéd uborkasaláta amit már pár évvel ezelőtt készítettem de most ismét ráéreztünk az ízére. Ha kapok 2 kg uborkát akkor azt készítem el, de volt már hogy 45 dkg kaptam azt is megcsináltam. Az első adagot kb. 3 hete tettem el abból már felbontottunk egyet és jobban ízlik mindkettőnknek mintha csak sima salátának csinálnám.( A kedves adakozóim gyümölcsöt a lányom hozott, egy adag uborkát az Ő szomszédja küldött, és időnként kapunk a szomszédasszonyomtól mikor mi terem a kertjükben) Közben azért vettem kevés sárgabarackot kedvező áron ezért már baracklekvárom is lesz a téli napokra! Így telnek a napjaim amint lesz valami újdonság jelentkezem, addig is válogassatok az eddig bejegyzett receptjeim között kedvetekre!
Minden kedves blogolvasómnak szép hétvégét kívánok !
3 megjegyzés:
Mintha döcögne kissé a blog-világ..ezt magamra is értem...
A régebbi receptedet elolvastam, nem ismertem, de egy két üveg erejéig ki fogom próbálni.
aranyos fodorka most én is inkább csak "döcögök" lehet hogy ez a meleg is teszi:) Ajánlom kipróbálásra a csalamádét mert nagyon finom nekem a 2 kg uborkából 4 db 7 dl üveggel lett és nagyon finom ízlésednek megfelelően variálhatod ha ecetesebbet szeretnél vagy ha esetleg cukrosabbra. Sok sikert váljon egészségedre!
Sok mindent sikerült már eltenned, csak így tovább 😄. Sárgabarack lekvárt lehet hogy nem fogok eltenni, nagyon drága mindenhol, és van még tavalyról.
Valóban döcög a blog-világ, vagy sokan beleuntak, vagy mindenki nyaralna? 😄😄
Megjegyzés küldése